• 35 jaar kwaliteit en ervaring
 • Automatische prijsberekening
 • Standaard bestandscontrole
 • Binnen 24 uur gereed

Lever een document aan dat voldoet aan onderstaande specificaties. Mocht je document niet voldoen aan één van deze punten zullen wij je een bericht sturen zodat je de gelegenheid krijgt je document aan te passen. Als aan ons gevraagd wordt kleine correcties door te voeren (indien mogelijk) zal de tijd die hiervoor nodig is doorberekend worden. Van te voren zal een inschatting van de kosten gegeven worden. (€ 60,-- per uur, 5 min = € 5,-- ex. Btw).

Let op! Een document met gebreken kan de levertijd vertragen. Probeer direct een bestand aan te leveren dat voldoet aan onze aanleverspecificaties.

Mocht je niet weten hoe je onderstaande punten moet toepassen binnen je document? Gebruik dan de help-functie binnen je software programma of kijk even op Google.

 1. Pdf-bestanden
  Lever altijd een pdf-bestand aan. Bij voorkeur een PDF/X-1a bestand. Office-bestanden worden niet geaccepteerd. Een png of jpg-afbeelding mag, maar lees eerst punt 7 over afbeeldingen.

 2. Voeg (indien nodig) 3mm bleed (afloop) toe
  Als je document items bevat (achtergrondvlakken, foto’s of logo’s) die tot aan de rand van de pagina lopen voeg je rondom je pagina 3mm bleed (afloop) toe. Het item wat tot aan de rand van de pagina loopt moet doorlopen in deze 3mm bleed. Snijtekens mogen, maar is niet persé noodzakelijk. Bij een witte achtergrond met voldoende marge is bleed niet nodig.

 3. Juiste paginaformaat
  Zorg dat de pagina’s in je pdf-bestand het gewenste eindformaat hebben met (indien nodig) 3mm bleed rondom toegevoegd. Inclusief bleed is het pagina-formaat in de pdf het formaat van het afgewerkte product + 6mm in de breedte + 6mm in de hoogte. Een A4 wordt dan 216mm x 303mm. Onderaan staat een lijst met de juiste afmetingen van de verschillende (A)-formaten en het formaat inclusief 3mm bleed rondom. Afwijkende paginaformaten kan ons soms ook extra tijd kosten en zullen we in dat geval doorberekenen.

 4. Houd een veiligheidsmarge aan van 4mm
  Zorg dat belangrijke items (teksten/logo’s) in je ontwerp minimaal 4mm van de snijrand (gewenste eindformaat) van het product af staan. De bleed (afloop) zit daar nog omheen. Dus 7mm van de rand van de pagina inclusief bleed.

 5. Bindmarges
  Als je document ingebonden moet worden met een metalen ringband, hou rekening met een marge voor belangrijke items (teksten, logo’s) van minimaal 8mm aan de bindzijde in verband met de gaatjes.

 6. Gebruik bij voorkeur CMYK als kleurmodus
  Wij adviseren je altijd CMYK kleuren te gebruiken. Als dit niet mogelijk is gebruik dan geen felle RGB kleuren. Deze vallen buiten het kleurbereik van onze printer.

 7. Aanleveren van afbeeldingen
  Mocht je geen pdf, maar een png of jpg afbeelding aanleveren, zullen wij de kosten voor het converteren naar een pdf doorberekenen (€ 1,--). Zorg ervoor dat de afbeelding de juiste verhouding heeft als het gewenste eindformaat om witte randen aan de zijkanten te voorkomen. (Bijvoorbeeld vierkante foto op rechthoekige A4). Gebruik je afbeeldingen met teksten? Gebruik een minimale resolutie van 300 dpi. Voor klein drukwerk (zoals visitekaartjes) adviseren wij om minimaal 600 dpi te gebruiken. Voor grootformaatposters kan een resolutie van 150 dpi al voldoende zijn. De kwaliteit en resolutie van een afbeelding is vaak af te leiden aan de grootte van het bestand. Een afbeelding met een grootte van 100Kb bijvoorbeeld kan je niet opblazen tot een acceptabele A1. Deze moet minimaal een paar Mb groot zijn.

 8. Maak teksten of QR-codes niet te klein
  Gebruik een minimale lettergrootte van 6 pt in je ontwerp. Tip: Controleer de tekst door de pdf die je gemaakt hebt op je beeldscherm te vergroten of te verkleinen tot (ongeveer) het formaat van je product en beoordeel dan of het goed leesbaar is. Maak ook QR-codes niet te klein. Breng deze op je scherm tot het gewenste afdrukformaat en controleer dan of de QR-code werkt.

 9. Ontwerpen vanuit Canva
  Gebruik bij Downloaden: PDF-Afdrukken en selecteer: Bijsnijdmarkeringen en afloop. De overige opties beslist NIET aanvinken. Aflopende achtergronden voldoende laten doorlopen over de rand van je pagina, anders wordt dit niet meegenomen in de bleed. Controleer ook in Canva of het gebruikte document de gewenste paginagrootte heeft. Zie ook punt 3. Afwijkende formaten kunnen extra kosten met zich meebrengen.


(A)-formaten

afmeting eindformaat (mm)

afmeting inclusief 3mm bleed

Visitekaartje

55 x 85

61 x 91

A7

74 x 105

80 x 111

A6

105 x 148

111 x 154

A5

148 x 210

154 x 216

A4

210 x 297

216 x 303

A3

297 x 420

303 x 426

A2

420 x 594

426 x 600

A1

594 x 841

600 x 847

A0

841 x 1189

847 x 1195

custom

(X) x (Y)

(X+6) x (Y+6)