Lees onderstaande specificaties door voordat u een ontwerp aanlevert om door ons te laten printen. Documenten die afwijken van de specificaties kunnen anders overkomen dan u zou verwachten. Wij doen altijd ons best om de hoogste kwaliteit te garanderen, maar kunnen bij teleurstellend resultaat niet aansprakelijk worden gesteld als uw document niet voldeed aan onderstaande specificaties.

Pdf-bestanden
Graag alle bestanden aanleveren in pdf-formaat op het juiste printformaat. Indien mogelijk transparanties afvlakken. Ook Photoshop bestanden eerst naar één laag samenvoegen (Flatten Image) voordat u een pdf maakt.

Om het beste resultaat te behalen is het aan te bevelen het pdf-bestand aan te leveren in PDF/X-1a formaat. Hiermee worden alle kleuren geconverteerd naar CMYK en lagen en transparanties automatisch afgevlakt. Vanuit alle Adobe programma’s kunt u een bestand exporteren naar PDF/X-1a.

Office en Adobe bestanden
Office bestanden (Word, Excel, Powerpoint en Publisher) worden niet geaccepteerd en kunt u ook niet uploaden via onze website. Deze mag u opslaan als of exporteren naar pdf voordat u ze naar ons toe stuurt. Ook Adobe (Photoshop, InDesign, Illustrator, eps) bestanden kunnen wij niet verwerken. Ook deze exporteren naar pdf. Bij voorkeur PDF/X-1a. In ieder geval bij iedere export transparanties en lagen afvlakken.

Afbeeldingen
Jpg of png afbeeldingen kunnen wij wel verwerken maar het printresultaat is sterk afhankelijk van de kwaliteit van de afbeelding. Houdt u rekening met een resolutie van minimaal 300dpi op het af te drukken formaat. Voor kleine prints zoals visitekaartjes moet de resolutie minimaal 600dpi of meer bedragen. Zorg er daarnaast voor dat de verhouding van de afbeelding het zelfde is als het papierformaat waarop deze geprint moet worden om onnodige witruimtes te voorkomen. Als aan deze voorwaarden niet is voldaan kunnen wij niet garant staan voor een goede afdrukkwaliteit.

Printmarges
Onze laserprinters kunnen niet tot aan de rand van het papier printen, maar hebben een printmarge van 3mm rondom. Zorg dat uw ontwerp past binnen het afdrukbare gebied van de printer. Mocht u een aflopend ontwerp aanleveren dan verschalen wij het ontwerp (ca. 2%) zodat deze past binnen de printmarges. Als optie kunt u ervoor kiezen de printmarges weg te laten snijden. De prints worden dan rondom ca. 4mm kleiner (3mm witrand + 1mm snijrand). Zorg er wel voor dat in uw ontwerp teksten en logo’s minimaal 3mm van de snijrand af staan om te voorkomen dat er iets vanaf wordt gesneden. Onze grootformaat inktjet-printers (A2, A1, A0) kunnen wel randloos printen.

Aflopend printen
Randloos afdrukken op exact het gekozen papierformaat is mogelijk mits u een ontwerp aanlevert met rondom extra 3mm bleed (afloop). Wij printen dan op oversized papierformaat (SRA4 en SRA3) en snijden na het printen de bleed eraf. Bij de producten waar dit mogelijk is wordt dit aangegeven. Zie ook de opmaakspecificaties bij de producten.

Kleuren
Voor het beste resultaat, kleuren aanleveren in CMYK en niet in RGB. De kleurruimte van CMYK is kleiner dan de kleurruimte van RGB en daardoor kunnen wij met onze CMYK-printers niet iedere RGB kleur exact zo printen als op uw beeldscherm getoond wordt. Office programma’s gebruiken standaard RGB kleuren. Probeer extreem felle kleuren te vermijden in uw ontwerp. Met name in teksten, lijnen of vlakken.

Opmaak of vormgeving
Wij doen geen vormgeving, opmaak, layout- of DTP werk. Uw document dient altijd als een printklaar pdf bestand aangeleverd te worden. Als wij (in overleg en indien mogelijk) nog aanpassingen moeten doen aan uw bestand dan wordt de tijd die daarvoor nodig is doorberekend.